top of page
Ara

Çağdaş Atan: ''Başakşehir'in DNA'sında Avrupa Var''

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında Başakşehir, deplasmanda karşılaştığı Pendikspor'u 3-2 mağlup etti. Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Atan, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Başakşehir teknik direktörü maç sonu açıklama

Başakşehir teknik direktörü Çağdaş Atan, 3-2'lik Pendikspor galibiyetini değerlendirdi.


Teknik adam, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


''Bizim için Avrupa'ya katılabilmek için çok kritik bir virajdı. Maçtan önce de söylemiştim, Başakşehir'in DNA'sında Avrupa'da oynamak var. Kurulduğundan beri, 10 senenin 8'in Avrupa'ya katılmış. Başkanımız, yönetim ve oyuncular önümüzdeki sene Avrupa'da oynamak istiyorlar. Tabi çok zor bir süreçten sonra bu hedefi yakalamak bizim için çok önemli. Tanımlanabilir, iyi ve güçlü bir oyunumuz olduğunu söyleyebilirim. Bu oyunun içine biraz daha hızı katabiliriz, o da hemen 6 ayda olacak bir iş değil. Önümüzdeki sene bunu hızlandırmayı biz de düşünüyoruz, yapacağımız takviyelerle ve uygulayacağımız değişimlerle. Bence çok iyi bir takımı yendik, özellikle ön taraftaki 6'lısı, orta sahası ile beraber üst düzey bir takım. Bundan sonraki maçlarda İbrahim hoca ve Pendikspor'a başarılar diliyorum.


Rakiplerimizin puan kayıpları, Beşiktaş'ın özellikle dalgalı performansı bizim 4. sıraya ile aramızda puan farkını 2'ye indirmemize sebep oldu. Trabzonspor ile de maçımız var, onlarla da puan farkımız 6. Aslında gözümüz yükseklerde, kolay mı çok zor ama denemek istiyoruz. Rizespor ve Kasımpaşa da o yarışın içinde olmak istiyor belli ki. Onlar da iyi cevap veriyor, iyi galibiyetler alıyorlar. Diğer sonuçlar bu hafta bizim için olumlu. Yolumuza devam etmeye çalışacağız. Haftaya final gibi bir maç daha var, Rizespor'la kendi sahamızda oynayacağız. Eğer önümüzdeki 6 hafta maksimum puan alırsak ilk 4-5 hedefimizi tutturabileceğimizi düşünüyoruz. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Bugün zor bir saha, zor bir hava ve zor bir rakiple iyi başa çıktık.''

bottom of page