top of page
Ara

Yeni Formattaki Copa America'da Gruplar Belli Oldu!

Güney Amerika'nın ülkeler bazında en üst düzey turnuvası olan Copa America'da, bu yaz Orta ve Kuzey Amerika ülkeleri de yarışacak. 48. kez düzenlenecek olan Copa America'da grup aşaması da belli oldu.


Copa America'da Gruplar Belli Oldu

CONMEBOL ve CONCACAF üyesi ülkelerin yer alacağı 2024 Copa America, Amerika Birleşik Devletleri'nde oynanacak.


Ekvador'da yapılması planlanan fakat daha sonra Ekvador'un turnuva için hazır olamaması nedeniyle 2024 Copa America'nın yeni ev sahipliği adayları Peru ve Amerika Birleşik Devletleri oldu.


Turnuvanın aynı zamanda ABD'nin Kanada ve Meksika ile birlikte ev sahipliği yaptığı 2026 FIFA Dünya Kupası'nın da başlangıcı niteliğinde olması için Amerika Birleşik Devletleri'nde düzenlenmesine karar verildi.


Yeni Formatta da kavuşan Copa America'da, Orta ve Kuzey Amerika ülkelerinin de yer alacığı duyuruldu.


Güney Amerika (CONMEBOL) üyesi tüm ülkelerin (10 ülke) yer alacağı turnuvaya aynı zamanda Orta ve Kuzey Amerika (CONCACAF) üyesi 6 ülke de eklenecek.

CONCACAF üyesi 6 ülke belirlemek için Play-Off sistemi uyguladı. CONCACAF Milletler Ligi'nde yarı finale kalan 4 takım ABD, Panama, Jamaika ve Meksika doğrudan 2024 Copa America Bileti aldı.


FIFA sıralamasına göre belirlenen 4 takım (Kanada, Kosta Rika, Honduras ve Trinidad Tobago) ise son iki bilet için Play-Off maçları oynadılar.


Sıralamanın en üstünde yer alan Kanada, en alt sıradaki takım Trinidad Tobago ile eşleşirken, 2. sıradaki Kosta Rika ise 3. sıradaki Honduras'la karşılaştı.


Tek maç eliminasyon siteminde oynanan karşılaşmalarda; Trinidad Tobago'yu 2-0 yenen Kanada'yla, Honduras'ı 3-1'le geçen Kosta Rika, 2024 Copa America'ya katılmaya hak kazandı.


Katılan tüm takımların belli olmasının ardından 4 grupta yer alacak 16 takımın grupları belli oldu.


2024 Copa America Grupları:


A Grubu

Arjantin - Peru - Şili - Kanada


B Grubu

Meksika - Ekvador - Venezuela - Jamaika


C Grubu

ABD - Uruguay - Panama - Bolivya


D Grubu

Brezilya - Kolombiya - Paraguay - Kosta Rika



bottom of page