top of page
Ara

Xabi Alonso Bayer Leverkusen'de Kalacağını Duyurdu!

Xabi Alonso, 2023/24 sezonunun sonunda Bayer Leverkusen'de kalacağını doğrulayarak geleceğine dair her türlü spekülasyona son verdi.


xabi alanso leverkusen almanya ligi haberleri

Alonso, Leverkusen'i tarihi ilk Bundesliga şampiyonluğuna taşımanın eşiğinde ve  takımı, son sekiz maç kala en yakın rakibi Bayern Münih'in 10 puan önünde bulunuyor.


Ekim 2022'de gelişinden bu yana BayArena'da elde ettiği başarılar, onu Avrupa'nın en çok beğenilen antrenörlerinden biri yaptı.


Bu nedenle İspanyol futbolcu, sırasıyla Thomas Tuchel ve Jürgen Klopp'un bu sezon sonunda ayrılacağı eski kulüpleri Bayern ve Liverpool'daki işiyle yoğun bir şekilde bağlantılı.


42 yaşındaki oyuncu artık Die Werkself'e olan bağlılığını doğrulayarak geleceğiyle ilgili her türlü tartışmayı sonlandırdı.


Cuma günü düzenlediği basın toplantısında konuşan Alonso şunları söyledi:

''Geleceğimle ilgili bir çok spekülasyon yaşadık. Çok fazla maç oynadık, oldukça meşguldük, oldukça odaklanmıştık ve uluslararası aradan yararlanıp derinlemesine düşünüp bir karar vermek istedim. Geçen hafta Simon (Rolfes) ve Fernando (Carro) ile çok güzel bir toplantı yaptım ve onlara Bayer Leverkusen'in teknik direktörü olarak devam etme kararımı bildirdim.''


"Burası benim için antrenör olarak gelişmem için doğru yer. Taraftarlar bu yıl büyük destek gösterdi. Harika bir sezon geçirebileceğimize inanmak ve hayal kurmak için her türlü nedene sahipler. Oyuncular bana inanmaya ve devam etmem için pek çok neden verdi."


Alonso, Leverkusen'in patronu olarak 75 maçlık görev süresi boyunca maç başına 2,2 gol ortalaması yakaladı ve potansiyel ''Yenilmezlerden'' oluşan bir takım yaratmadan önce onları 2022/23 sezonunda, küme düşme bölgesinden Avrupa'ya taşıdı.


Bayer, olası bir üçlemeyi hedeflediği için 2023/24 sezonunda Almanya rekoru kıran 38 müsabakada henüz kaybetmedi.


Leverkusen, 27. haftada Hoffenheim'ı konuk ederek Bundesliga zaferine bir adım daha yaklaşabilir ve Bayern'i tahttan indirebilir.


Bunu Çarşamba günü evinde Fortuna Düsseldorf ile DFB Kupası yarı final beraberliği takip edecek. 


Die Werkself, UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde West Ham United ile karşılaşacak ve Klopp'un Liverpool'uyla olası bir karşılaşma için Dublin'e ulaşmayı hedefliyor.

bottom of page