top of page
Ara

Vincenzo Montella'dan, Semih Kılıçsoy Açıklaması

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de antrenmanlarına devam eden A Milli Futbol Takımı'nın teknik direktörü Vincenzo Montella, açıklamalarda bulundu.


Vincenzo Montella semih kılıçsoy açıklaması

A Milli Futbol Takımı teknik direktörü Vincenzo Montella, TRT Spor'a açıklamalarda bulundu.


Montella, A Milli Takım'a davet edilen ancak daha sonra Ümit Milli Takım'a alınan Semih Kılıçsoy hakkında şu ifadelere yer verdi:


''Semih'i ben çok seviyorum, çok beğendiğim bir futbolcu. Bunun için çağırdım. Ancak uluslararası seviyede çok az deneyime sahip. Biz yöneticiler ve hocalar olarak, her futbolcunun yolculuğuna refakat etmek zorundayız gelişimleri için. Benim amacım, 18 yaşında A Milli Takım'ın kokusunu ona hissettirmekti. Benim mesajım şu Semih'e, biz buradayız ve seni çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Yanılmıyorsam, Ümit Milli Takım'da da çok fazla oynamadı. Ve bizim Ümit Milli'de çok önemli iki maçımız vardı. Uluslararası deneyimi olmadığı için o maçlara göndermek istedim ki gelişimini destekleyelim. Oradaki iki maçta da 90'ar dakika oynaması, onun gelişimi için çok önemliydi. Bizimle gelseydi belki 5, belki 10 dakika oynayacaktı. Biz ona gerçekten çok değer veriyoruz. Belki 2 ay sonra bu seviyelere hazır olduğunu düşüneceğim.


Futbol her zaman seviye oyunudur. Mesela, Süper Lig var, Serie A var, başka seviyeler var benim bakış açıma göre. Diğer seviyeler, Konferans Ligi, Avrupa Ligi, Şampiyonlar Ligi var. Bunlar farklı seviyeler. Sonra da milli takım var, Avrupa Şampiyonası var, bu en yüksek seviye. Okula giden bir çocuk düşünelim ve okuldan alıp hemen üniversiteye gönderiyorsunuz. Daha birinci seviyede olan bir futbolcuyu, ilk sınıftan alıp hemen son sııfa göndermek doğru mu? Üniversiteye şimdi mi, 2 ay sonra mı, 6 ay sonra mı gitse? Hangisi daha doğru olur? Bu tarz spekülasyonlar, hiçbir şekilde milli takım ve futbolcunun yararına değil. Şunu kabul edebilirim, ben bir futbolcuyu doğru değerlendiremem, bunu bana söyleyebilirsiniz. Ancak diğer şeyleri kabul etmiyorum.''

İlgili Yazılar

Marmara Derbisi'nde Taraftar Kararı

Trendyol 1. Lig'in son haftasında oynanacak Kocaelispor - Sakaryaspor Derbisi'ne konuk ekip taraftarının alınmayacağı açıklandı. Trendyol 1. Lig'in 34. haftasında, Kocaelispor ile Sakaryaspor, Yeni Ko

bottom of page