top of page
Ara

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Sezon Tamamlandı! İşte 38. Hafta Sonuçları ve Öne Çıkan Gelişmeler!

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Sezon 38. hafta, oynanan 9 karşılaşma ile birlikte tamamlandı. İşte 38. hafta sonuçları ve öne çıkan gelişmeler.


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. hafta karşılaşmaları ve öne çıkan gelişmeler:


TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta 38. Hafta Sonuçları:

Serik Belediyespor - Esenler Erokspor: 0-6

Bursaspor - Vanspor: Yarıda Kaldı

Bucaspor 1928 - Diyarbekirspor: 3-1

Kırşehir FK - 1461 Trabzon FK: 4-5

Ankara Demirspor - Yeni Mersin İdman Yurdu: 5-2

Kırklarelispor - Zonguldak Kömürspor: 1-3

Altınordu - Ankaraspor: 3-3

Adıyaman FK - Afyonspor: 4-1

Beyoğlu Yeni Çarşıspor - Karacabey Belediyespor: 3-1

Haftanın BAY Takımı: Nazilli Belediyespor


Şampiyon Erokspor 1. Lig'de!

Ligin son haftasında ligde kalmayı garantileyen Serik Belediyespor ile lider Esenler Erokspor, Serik İsmail Ogan Stadı'nda karşılaştı.


Maçtan önce, Serik Belediyespor oyuncuları mali sıkıntılar ve ödenmeyen ücretler nedeniyle maça çıkmama kararı aldıklarını duyurmuştu. Ancak maç günü, sahaya çıkmak için stadyuma geldiler. Yönetim ise daha önce alınan karar gereği genç oyuncularla maça çıktı.


Ne Olmuştu?

Serik Belediyespor'un A takım oyuncuları, prim ödemelerinin gecikmesi nedeniyle maça çıkmama kararı aldılar. Kulüp Başkanı İbrahim Şahin, futbolcuların maça odaklanmaları gerektiğini ve son dakikada maça çıkmak istemelerinin güvenilir olmadığını belirtti.


Başkan Şahin, özellikle maçtan iki saat önce A takımı oyuncularının 'Biz maça çıkacağız' demelerine rağmen, onların sahaya çıkıp kısa süre sonra çekilmeyeceklerini nasıl bilebileceğini dile getirdi. Bu nedenle, kulüp yönetimi ve U19 takımı hocalarıyla yapılan görüşmeler sonucunda, Serik Belediyespor U19 takımıyla maça çıkmaya karar verdi.


Başkan ayrıca, eğer A takımı sahaya çıkıp daha sonra çekilseydi, kulübün ceza alacağını ve bir alt lige düşeceğini, bu yüzden güvenmediği futbolcularla maça çıkmayı tercih etmediğini ifade etti.


U19 takımıyla sahaya çıkan Serik Belediyespor'u 6-0 mağlup eden Esenler Erokspor, 83 puana ulaşarak ligde şampiyonluğunu ilan etti.


Yeşil sarılı İstanbul ekibi böylelikle tarihinde ilk kez 1. Lig'e yükselme başarısı gösterdi.


Esenler Erokspor’un teknik direktörü Mehmet Altıparmak, maç sonrası yaptığı açıklamada, şampiyonluğun kendisi için kariyerindeki yedinci büyük başarı olduğunu söyledi. Altıparmak ayrıca, takımın sezon boyunca gösterdiği üstün performans ve emeklerin sonucunda hak ettikleri bir şampiyonluk yaşadıklarını dile getirdi.


Böylelikle, Esenler Erokspor için yeni bir başlangıç olan 1. Lig'e yükselme, Serik Belediyespor içinse iç çatışmaların gölgesinde kalan bir sezon sonu oldu.


Vanspor Sahadan Çekildi!

Ligin son haftasında Bursaspor ile deplasmanda karşılaşan zirve takipçisi Vanspor, Serik Belediyespor'un lider Erokspor karşısına U19 takımıyla çıkmasına tepki gösterdi.


Kırmızı siyahlı ekip önce ilk düdükle birlikte orta sahada hareketsiz bir şekilde durarak Serik Belediyespor yönetimini protesto etti. Ardından mücadeleye başlayan Vanspor, 21. dakikada kenar yönetiminin talebiyle sahadan çekildi.

Vanspor olayın ardından yaptığı paylaşımda "Adaletsizliğe karşı dik dur! Futbolun kara günlerini sonlandırmak adına!" ifadelerine yer verdi.



Bu durumun ardından ligi ikinci sırada tamamlaması kesinleşen Vanspor, Play-Off'lara yarı final etabında dahil olacak.


Kırmızı siyahlı ekip ilk maçı deplasmanda, rövanşı ise evinde oynayacak. Vanspor turu geçmesi halinde Kırmızı Grubun Play-Off şampiyonu ile tarafsız sahada final mücadelesi verecek. Final maçını kazanan ekip Trendyol 1. Lig'e yükselecek.


Sezonu küme hattında tamamlayan Bursaspor ise gelecek sezon TFF 3. Lig'de mücadele edecek.


Buca, Play-Off'ta Avantaj Yakaladı!

Ligin son haftasında Bucaspor 1928 ile Diyarbekirspor, Yeni Buca Stadı'nda karşılaştı.


Ev sahibi Bucaspor, ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan karşılaşmayı 3-1 kazanarak sezonu galibiyetle tamamladı.


Bucaspor'a galibiyeti getiren golleri 53 ve 62'de Ömer Şişmanoğlu, 73'te ise penaltıdan Yasin Öztekin kaydetti. Diyarbekirspor'un tek gollü ise 71'de Bünyamin Yürür'den geldi.


Bu sonuçla 3 hafta sonra galibiyetle tanışan Bucaspor, 73 puana ulaşarak ligi 3. sırada tamamladı.


Sarı lacivertli ekip böylelikle tek maç eliminasyon sistemi ile oynanacak olan Play-Off 1. Tur maçında ev sahibi statüsü ile çıkmaya hak kazanarak büyük bir avantaj yakaladı.


Diyarbekirspor ise sezonu 45 puanla 10. sırda tamamladı.


9 Gollü düelloda Kazanan Trabzon!

Lige veda eden Kırşehir FK ile 1461 Trabzon FK, Kırşehir Ahi Stadyumu'nda karşılaştı.


Maça hızlı başlayan ev sahibi Kırşehir FK, 6. dakikada Emir Can Sayar ile 1-0 öne geçti.


Batuhan Kör önce 16. dakikada penaltıdan bulduğu golle eşitliği sağladı. Ardından 21. dakikada attığı golle de 1461 Trabzon'u öne geçirdi.


1461 Trabzon, 32. dakikada Kerem Baykuş ile farkı ikiye çıkarttı. Kerem'in golü esnasında Kırşehirli bir oyuncunun sakatlık yaşaması üzerine santradan sonra harketsiz kalan 1461 Trabzon'lu oyuncular Fatih Üge'nin farkı tekrar 1'e indirmesine izin verdi.


Kerem Baykuş'un 45'te tekrar sahneye çıkmasıyla birlikte 1461 Trabzon ilk yarıyı 4-2 önde tamamladı.


kinci yarıya da hızlı başlayan Kırşehir FK, 48. dakikada Furkan Tütüncü ile farkı bir kez daha 1'e düşürdü.


55. dakikada Mert Batuhan Çakır'ın kırmızı kart görerek oyun dışı kalmasıyla Kırşehir FK, kalan bölümde 10 kişi mücadele etti.


65'te Ali Han Tunçer, 1461 Trabzon'un 5'inci golünü kaydederken 83. dakikada Hüseyin Ekici, Kırşehir FK adına bulduğu golle skoru tahin etti ve nefes kesen mücadeleyi konuk ekip 1461 Trabzon 5-4 kazandı.


Bu sonuçla ligi küme hattında tamamlayan Kırşehir Fk gelecek sezon TFF 3. Lig'de mücadele verecek.


Sezonu72 puanla 4. sırda tamamlayan 1461 Trabzon FK, Play-Off 1. Tur etabında evinde Ankaraspor ile karşılaşacak.


Mersin, 2 Farkla Öndeyken Farklı Mağlup Oldu!

Ligin son haftasında Ankara Demirspor ile Yeni Mersin İdman Yurdu, TCDD Ankara Demirspor Stadı'nda karşılaştı.


Maça hızlı başlayan deplasman ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu, 22'de Yasin Elmas ve 36'da Baran Sarka'nın golleri ile 2-0 öne geçti.


45. dakikada Mustafa Yıldırım'ın ev sahibi adına buldu golle ilk yarı 2-1 Mersin İdman Yurdu üstünlüğü ile tamamlandı.


İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Ankara Demirspor, 48'de Mustafa Fettahoğlu, 51'de Muhammet Yeşil ve 52'de Bertuğ Özyürek ile 4 dakikada 3 gol bularak 4-2 öne geçti.


79. dakikada Mustafa Fettahoğlu bir gol daha buldu ve Ankara Demirspor, karşılaşmadan 5-2'lik farklı skorla galip ayrıldı.


Bu sonuçla Ankara Demirspor, sezonu 50 puanla 9. sırada tamamladı.


Yeni teknik direktörü Adem Çağlayan ile ilk maçına çıkan Yeni Mersin İdman Yurdu sahan mağlubiyetle ayrıldı. Üst üste 3. mağlubiyetini alan kırmızı lacivertliler ligde son haftada 6. sıraya geriledi ve Play-Off 1. Tur'unda Bucaspor'un rakibi oldu.


Yeni Mersin İdman Yurdu, tek maç eliminasyon sitemi ile oynanacak olan Play-Off 1. Tur maçını deplasmanda oynayacak.


Zonguldak Galibiyetle Veda Etti!

Ligin son haftasında Kırklarelispor ile Zonguldak Kömürspor, Kırklareli Atatürk stadyumu'nda karşılaştı.


Kömürspor maçın başlama düdüğünün ardından 1 dakika boyunca kendi sahsında hareketsiz bir şekilde durarak geçen hafta oynanan Ankaraspor - Nazilli Belediyespor maçını protesto etti. Bu süreçte Kırklarelispor oyuncuları da kendi sahasında bekledi ve 2. dakikadan itibaren mücadele başladı.


Deplasman ekibi Zonguldak Kömürspor, 31. dakikada Serhat Doğukan Taşdemir'in golüyle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.


Kırklarelispor, 58'de penaltıdan Muammer Denizhan ile skora dengeyi getirse de 1 dakika sonra tekrar sahneye çıkan  Serhat Doğukan Taşdemir Kömürspor'u deplasmadna 2-1 öne geçirdi.


70. dakikadaki Mehmet Gürkan Öztürk'ün golü maçın skorunu belirledi ve Zonguldak Kömürspor, deplasmandan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.


Bu sonuçla 44 puanda kalan Kırklarelispor ligi 11. sırada tamamlarken, sezonu küme hattında tamamlayan Zonguldak Kömürspor ise 2.Lig'e veda etti.


6 Gol Var Kazanan Yok!

Sezonun son haftasında Altınordu ile Ankaraspor, Bornova Aziz Kocaoğlu Stadı'nda karşılaştı.


Karşılaşmaya hızlı başlayan ev sahibi Altın ordu 7'de Mustafa Karaman, 12'de ise İlkan Sever'in golleriyle 2-0 öne geçti.


Ankaraspor, 19'da Utku Şen ile farkı 1'e indirirken, 45+2'de Oğuzhan Efe Yılmaz ile skora dengeyi getirdi ve ilk yarı 2-2'lik eşitlikle tamamlandı.


Metehan Yılmaz 52'de ev sahibini bir kez daha öne geçiren golü kaydederken, 69'da Ömer Faruk Sezgin, Ankaraspor adına attığı golle skoru belirledi ve kıran kırana geçen mücadele 3-3'lük eşitlikle sonuçlandı.


Bu sonucun ardından 43 puana ulaşan Altınordu sezonu 12. sırda tamamaldı.


Ankaraspor ise 58 puana çıkarak, Yeni Mersin İdman Yurdu'nun mağlup oldu haftada rakibini geride bıraktı ve 5. sıraya yükseldi.


Başkent temsilcisi böylelikle Play-Off 1. Tur maçında 1461 Trabzon'la eşleşmiş oldu.


Adıyaman'dan ''Farklı'' Veda!

Sezonun son haftasında Adıyaman FK ile Afyonspor, Kahta İlçe Stadı'nda karşılaştı.


Ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen Adıyaman FK karşında, ligde iddiası kalmayan Afyonspor, genç takımla sahaya çıktı.


Maçın başından sonuna kadar üstünlüğünü koruyan Adıyaman FK, 32'de Kerem Ersin ve 39'da Yusuf Ensar Poylazlı'nın golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamaldı.


71'de Emirhan Civelek'le farkı 3'e çıkartan Adıyaman FK, bu golden 1 dakika sonra Fırat Ergün ile skoru 4-0'a getirdi.


Osman Yavuz'un Afyonspor adına 75. dakikadaki golü skoru belirledi ve Adyaman FK karşılaşmadan 4-1'lik skorla galip ayrıldı.


Bu sonuçla 42 puanda kalan Afyonspor sezonu 14. sırada tamamlamış oldu.


20 haftalık galibiyet hasretini son hafta farklı bir skorla gideren Adıyaman FK ise ligi küme hattında tamamlayarak 2. Lig'e veda etti.



bottom of page