top of page
Ara

Rizespor'un En Parlak Sezonu!

Bu sezon ligin en iddialı ekiplerinden Çaykur Rizespor, Süper Lig tarihinin en başarılı sezonunu geçiriyor...


rizespor süper ligde en başarılı sezonu

Sezon başında, 2021-22 sezonunda düştüğü TFF 1. Lig'den geri dönen Çaykur Rizespor, 22 sezonluk Süper Lig tarihinin en parlak sezonunu yaşıyor.


Ligin bitimine sayılı günler kala Avrupa kupaları için mücadele eden Karadeniz temsilcisi, lig dördüncüsü Beşiktaş ile aynı puanda, beşinci sırada yer alıyor.


Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında alınan 3-0'lık Antalyaspor galibiyeti ile birlikte Çaykur Rizespor, bu sezon evinde oynadığı 17 lig maçının 11'ini kazanarak büyük bir başarıya imza attı.


Bu istatistikle mavi yeşilli ekip, zirve yarışı veren Galatasaray (16) ve Fenerbahçe (12) ekiplerinin ardından, en fazla iç saha galibiyeti alan takım konumunda.


Rize ekibi, Süper Lig tarihinin en başarılı sezonu olan 1979- 80 sezonunu ise 32 puan ile 5. sırada tamamlamıştı. Ancak dönemin formatı gereği, ilk 2 sırada yer almadığı için Avrupa arenasında mücadele edemedi.


Ancak İlhan Palut'un öğrencileri, ligin 32. haftası ile birlikte en fazla galibiyet aldığı (14) ve en fazla puan topladığı (48) sezonu geçiriyor...




*Forza özel içeriktir - izinsiz kopyalanamaz

bottom of page