top of page
Ara

Rams Park'ta Farklı Galibiyet! | Galatasaray - Sivasspor: 6-1

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Sivasspor'u 6-1 mağlup etti.


galatasaray sivasspor maçı

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında Galatasaray ile Sivasspor, Rams Park'ta karşı karşıya geldi. Mücadele, sarı kırmızılıların 6-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.


Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 11 ve 60. dakikalarda Ziyech, 38 ve 73. dakikalarda Mertens, 59 ve 85. dakikalarda Icardi kaydetti. Sivasspor'un golü ise 54. dakikada Caner Osmanpaşa'dan geldi.


Bu sonuçla, galibiyet serisini 16 maça çıkaran Galatasaray, puanını 96'ya çıkardı (31G 3B 1M).


4 maçlık yenilmezlik serisi sona eren Sivasspor ise 48 puanda kaldı (12G 12B 11M).


Galatasaray gelecek hafta Karagümrük deplasmanına konuk olurken, Sivasspor sahasında Başakşehir ile karşılaşacak.


Icardi yarışta zirveyi devraldı!


Galatasaray'ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardı, Sivasspor karşısında bulduğu iki gol ile ligdeki gol sayısını 23'e çıkardı. Icardi böylelikle, gol krallığı yarışında Edin Dzeko'yu 3 gol ile geride bırakarak zirveye yerleşti. Arjantinli golcü ayrıca son 7 maçta da kaleyi boş geçmedi ve 9 gol kaydetti.


Ziyech'in yükselişi sürüyor!


Sarı kırmızılıların Faslı hücum oyuncusu Hakim Ziyech, Sivasspor maçı ile birlikte son 4 maçında 4 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. Sakatlığı nedeniyle bir süre forma şansı bulamayan Ziyech, ligde toplamda 6 gol ve 3 asistlik performans gösterdi.


Sezonun en farklı galibiyeti


Sezonda çıktığı 35 maçta 31 galibiyete ulaşan Galatasaray, Sivasspor karşısında sezonun en farklı galibiyetini elde etti. Sarı kırmızılı ekip ayrıca ligin 29. haftasında Çaykur Rizespor'u 6-2'lik farklı skorla geçmişti.


Galatasaray puan rekoru kırdı!


Galibiyet serisini 16 maça çıkaran Galatasaray aynı zamanda puan rekorunu da kırdı. 96 puana ulaşan sarı kırmızılılar, 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayarak şampiyon olan Fenerbahçe'nin rekorunu egale etti.


İlgili Yazılar

bottom of page