top of page
Ara

Orkun Kökçü, Roger Schmidt'e yanıt Verdi! Son Sözü Schmidt Söyledi!

Yaptığı Röportajla kadro dışı kalan Orkun Kökçü, olayla ilgili açıklama yapan teknik direktör Roger Schmidt'e yanıt verdi. Son sözü Schmidt söyledi.


rogerschmidt orkun kökçü benfica  portekiz ligi haberleri

Bir süredir Portekiz kamuoyunu meşgul eden 'Orkun Kökçü - Benfica' hattında yeni gelişmeler yaşandı.


Benfica tarihinin en pahalı transferi olan Orkun Kökçü, Hollanda basınına, takımda kendini yeterince önemli hissetmediğini ve yanlış pozisyonlarda oynadığını belirten açıklamalarının ardından kulübü tarafında kadro dışı bırakılmıştı.


Bu röportajın ardından açıklamalarda bulunan Benfica teknik direktörü Roger Schmidt, bu sözlerin ardından kadroda olması mümkün olmadığını Orkun'un neden böyle davrandığını anlayamadığını ve bundan memnun olmadıklarını belirtmişti.


Orkun Kökçü'den Roger Schmidt'e Yanıt

"İlk olarak söylemek istediğim şey, teknik direktöre ve kulüpteki insanlara saygımın büyük olduğudur. Futbolda detaylar önemlidir. Ancak her şey yolunda giderse kupalar kazanabiliriz.


Bu aynı zamanda birbirimizi eleştirmek anlamına da gelir. Son aylarda vizyonumu kulüp içinde de kesinlikle tartıştım. Kulübün doğuracağı sonuçları kabul ediyorum ve artık millî takımımla yola çıkacağım. Benfica için her şeyimi vermek üzere iki hafta sonra geri döneceğim.


Gerçek Orkun'un tek isteği kazanmaktır!"


Roger Schmidt Son Sözü Söyledi!

Benfica teknik direktörü Roger Schmidt; ''Casa Pia ile yapılacak karşılaşma öncesinde Orkun’un röportajını henüz inceleme şansım olmamıştı ve onun kadro dışı kalmasının daha uygun olacağını düşündüm. Ancak şimdi Orkun takıma geri döndü ve kendisiyle konuşma imkanım oldu.


Orkun’un takım içerisinde bir olumsuzluk yaratma niyetinde olmadığını biliyorum. Casa Pia maçı öncesinde de oyuncunun kişiliğinden emindim. Ancak bir hata yapmıştı. Bu olay hakkında konuşulması ilginizi çekmiş olabilir, fakat bu Benfica için iyi bir durum değildi. Oyuncularım hata yapsa da onlar benim oyuncularım ve bu konuyu konuştuk.'' şeklinde konuştu.


Chaves ile yapacakları maç hakkında da konuşan Schmidt, ''Artık yeteneklerimizi sahada sergileme zamanı. Konsantrasyonumuzu bozabilecek her türlü unsuru kenara atmalıyız.'' dedi.

bottom of page