top of page
Ara

Libertadores Kupası'nda Finalin Adı: Boca Juniors - Fluminense!

Libertadores Kupası'nda yarı final etapları tamamlandı rakiplerini eleyen Boca Juniors ile Fluminense, finale yükseldi.


Libertadores Kupası'nda Final Boca Juniors Fluminense

Libertadores Kupası'nda finalin adı belli oldu. Yarı finalde Internacional'i eleyen Fluminense ile Palmeiras'ı deviren Boca Juniors, finale yükseldi.


Son 4 yıldır Flamengo ve Palmeiras arasında gidip gelen kupanın finalinde, bu kez farklı takımlar yer aldı.


Boca Kupaya Hasret!

Güney Amerika'nın en meşhur kulübü Boca Juniors, Kıtanın en büyük kupasında dikiş tutturamadı.


Ezeli rakibi River Plate ile birlikte sözlerini rakip takımı kızdırmak için değiştirerek kullandıkları meşhur tribün bestesi'ni ''Libertadores Benim Tutkum'' neredeyse her maç söyleyen Boca Juniors, 15 yıldır Libertadores Kupası'nı müzesine götürmeyi bekliyor.


En son 2007 yılında finalde Brezilya ekibi Grêmio'yu geçerek kupanın sahibi olan Boca, daha sonra çıktığı 2 finalden de eli boş döndü.


2012 yılındaki finalde bir başka Brezilya ekibi Corinthians'a boyun eğen Boca Juniors'ın 2018 yılındaki rakibi ise ezeli rakibi River Plate olmuştu.


Tüm zamanların en unutulmaz Copa Libertadores finaline sahne olan maçlarda Boca, tüm dünyanın gözü önünde River Plate'e mağlup olup rakibinin sevincini izlemişti.


Ertesi sezon tekrar finale yükselen River Plate, 5 sezonda 3. kez finale çıkmış ve dünya basınında Boca'nın bir hayli öne geçmişti. Ezeli rakibinin gerisinde kalmak istemeyen sarı lacivertliler, göze hoş gelen bir futbol oynamasalrda kendilerini finale çıkaracak sonuçları topladı.


Finalde Fluminense ile karşılaşcak olan Boca Juniors, kazanması halinde 15 yıllık kupa hasretinin yanı sıra, şampiyonluk sayısında Independiente'yi yakalayarak (7 şampiyonluk) turnuvanın en çok şampiyon olan 2 takımından biri olacak.


Fluminense İlk Peşinde!

Daha önce 10 farklı Brezilya takımının müzesine götürdüğü Güney Amerika'nın en büyük kupasını Fluminense, ilk kez sahip olmak için sahaya çıkacak.


Brezilyanın en köklü takımlarından biri olan Fluminense, konu Libertadores Kupası olunca hep geri planda kaldı.


Pek çok dünya yıldızına sahipken bile lig yarışının dışında Libertadores Kupası'ında yalnızca 1 kez final oynayabildi.


2008 yılında Ekvador ekibi LDU Quito ile final maçına çıktığında iki ekip içinde bu ilk kez yaşanan bir tecrübeydi.


İki ayaklı oynanan Libertadores Kupası finallerinde ilk maçı LDU Quito evinde 4-2 kazanmış, Fluminense ise rövanşta 3-1 galip gelerek maçı uzatmalara taşımıştı.


Penaltı atışları sonucu rakibini 3-1 yenen LDU Quito kupanın sahibi olurken, Fluminense o günden beri Libertadores Kupası finaline hiç bu kadar yaklaşmadı.


İki takımında hasretle beklediği final tek maç eliminasyon sistemi ile oynanacak. Turnuva başlamadan önce belirlen final yeri ise kırmızı yeşillilerin oldukça avantajına.


Büyük final Fluminense'nin normal sezonda da evi olarak kullandığı Rio de Janeiro'da bulunan Maracanã Stadyumu'nda oynanacak.



bottom of page