top of page
Ara

Laporta, Xavi'nin Kalacağını Duyurdu!

Barcelona başkanı Joan Laporta, sezon sonu görevinden ayrılacağını açıklayan Xavi'nin görevinde kalacağını duyurdu.


xavi harnandez barçada kalacak laliga habaerleri

Joan Laporta, Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, "Xavi Hernández'in Barça A takımının teknik direktörü olarak görevine devam edeceğini duyurmaktan memnuniyet duyuyorum" sözleriyle açılışını yaptığı basın toplantısında her şeyi resmileştirdi.


Laporta sözlerine şöyle devam etti: "Biliyorsunuz Xavi sezon ortasında, sezon sonunda ayrılmaya karar verdiğine dair bir açıklama yapmıştı. Ancak dün kendisinin ekibe ve projeye olan heyecanını ve güvenini aktardığı müjdesini aldım. Koçumuz zaten bir şeyler kazanmış ve kazanmaya devam etmesi gereken bir proje yaratma konusunda hırslı. Ama şimdi daha da rekabetçi olacak."


"Dün ilk andan itibaren ortaya çıkan bu umut ve hırs, Barça için açıkça iyi bir haber. İstikrarın başarılı projelerin önemli bir unsuru olduğuna inanıyorum. Bu, başkan olarak deneyimim boyunca öğrendiğim bir düstur."


"Kararımı desteklememin bir diğer nedeni de Xavi'nin tartışmasız bir Barça adamı olması. Xavi, ben ve yönetim kurulunun benzer şekilde bir Barça duyarlılığı var. Her zaman Barça'nın çıkarlarını düşünen, her zaman Barça'yı düşünen bir antrenöre sahip olmak." Barça için en iyi olan şey."


"Bu yüzden bugün özellikle mutluyum çünkü istediğimizi elde ettik. Yönetim kurulu, oybirliğiyle bu kalma kararını onayladı ve Xavi'ye tüm cesaret, destek ve tebriklerini verdi. Spor alanında yönetim kurulunun kendisine mutlak güveni var ve tüm Barça camiasının da."

bottom of page