top of page
Ara

Kırmızı Grup'ta 36. Hafta Sonuçları, Haftanın Öne Çıkanları ve 37. Hafta Programı!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 36. hafta, oynanan 9 karşılaşma ile birlikte geride kaldı. İşte 36. hafta sonuçları, haftanın öne çıkanları ve 37. hafta programı...


TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 36. hafta karşılaşmaları ve haftanın öne çıkanları şu şekilde:


TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 36. Hafta Sonuçları:

Amed Sportif - Iğdır FK: 0-2

Karaman FK - Kastamonuspor: 0-3

Etimesgut Belediyespor - 24Erzincanspor: 2-0

İskenderunspor - Denizlispor: 3-0

Isparta 32 Spor - İnegölspor: 1-1

Arnavutköy Belediyespor - Fethiyespor: 2-0

Belediye Derincespor - Somaspor: 1-0

Uşakspor - Menemen FK: 0-4

68 Aksaray Belediyespor - Sarıyer: 0-0

Haftanın BAY Takımı : Düzcespor


TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 36. hafta karşılaşmaları ve haftanın öne çıkanları şu şekilde:


Iğdır Kazandı, Amed Şampiyonluğu Erteledi!

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta, haftanın en kritik mücadelesinde lider Amedspor, 3. sıradaki rakibi Iğdır FK'yı konuk etti.


Amedspor, zorlu karşılaşmayı kazanması halinde şampiyonluğunu ilan edecek ve tarihinde ilk defa 1. Lig'e yükselecekti. Kritik mücadele için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kent Meydanı ve Park Orman'a ekran kurarak ücretsiz ulaşım hizmeti verirken, binlerce taraftar şampiyonluğu kutlamak adına hem şehire hem de stada akın etti. 33 bin kapasiteli Diyarbakır Stadyumu ağzına kadar dolarken, sahte ve karaborsa biletler nedeniyle 3 bini aşkın biletli taraftar stadın dışında kaldı.


Mücadelenin ilk düdüğüyle birlikte kıran kırana bir mücadele başlarken, Iğdır FK, 11. dakikada Halil İbrahim Sönmez'in golü ile 1-0 öne geçti. Maçın ilk yarısı 1-0'lık Iğdır FK üstünlüğü ile tamamlandı.


İkinci devreye defansta değişikliğe giderek başlayan Amedspor, devrenin ilk bölümünde skoru değiştirmek adına mücadeleye girdi. Ancak 68. dakikada Bekir Can Kara, takımını 2-0 öne geçiren golü kaydetti.


Maçın geri kalan bölümünde başka gol sesi çıkmaması üzerinde, şampiyonluk kutlamayı bekleyen Amedspor, sahasında hüsrana uğradı. Iğdır FK ise zorlu deplasmandan altın değerinde bir 3 puan ile ayrıldı.


Bu sonuçla, 11 maçlık galibiyet ve 15 maçlık yenilmezlik serileri sona eren Amedspor, 77 puanda kaldı. Ayrıca kırmızı yeşillilerde, teknik direktör Mesut Bakkal 16 maçında ilk yenilgisini almış oldu.


Yenilmezlik serisini 7 maça çıkaran Iğdır FK ise puanını 68'e çıkararak, Erzincanspor'un puan kaybettiği haftada 6 puanlık bir galibiyet elde etti.


Kastamonu Umudunu Sürdürdü!

Son iki haftadır yaptığı puan kayıpları ile zirveyle farkı açan Kastamonuspor, Karaman FK deplasmanına konuk oldu.


Kubilay Yavuz'un kullandığı penaltı golü ile 23. dakikada 1-0 öne geçen Kastamonuspor, 41'de Behlül Aydın ile farkı 2'ye çıkardı. Kırmızı siyahlılar devreye

2-0'lık üstünlükle girdi.


İkinci devrede de oyun üstünlüğünü sürdüren Kastamonuspor'da savunma oyuncusu Erkam Reşmen, 72. dakikada sahneye çıktı ve skoru belirleyen golü buldu.


Bu sonuçla, 2 hafta sonra galibiyet alan Kastamonuspor, Amedspor'un puan kaybettiği haftada farkı yeniden 3'e düşürdü.


Galibiyet özlemini 4 maça çıkaran Karaman FK ise haftayı 42 puan ile 12. sırada tamamladı.


Etimesgut'tan Kritik Galibiyet!

Rakiplerinin karşılaştığı haftada üçüncülük fırsatı arayan Erzincanspor, kümede kalma mücadelesi veren Etimesgut Belediyespor deplasmanına konuk oldu.


İlk yarısı golsüz geçen mücadele, Başkent ekibinin galibiyeti ile sona erdi.


Etimesgut Belediyespor'a galibiyeti getiren golleri 66'da Batuhan Salman ve 90+1'de Vedat Bora kaydetti.


Bu sonuçla, galibiyet özlemini 3 maça çıkaran Erzincan ekibi, haftayı 63 puanda tamamlayarak üçüncülük şansını kaybetti. Gelecek haftayı Bay geçecek olan Erzincanspor, ligin son maçına taraftarı önünde Fethiyespor karşısında çıkacak.


5 maçlık galibiyet özlemi son bulan Etimesgut Belediyespor ise puanını 38'e yükselterek, küme hattının 3 puan üzerine çıktı.


Denizlispor Küme Düştü!

Play-Off'ta yerini sağlama almak isteyen İskenderunspor ile kümede kalma mücadelesi veren Denizlispor, Kırıkhan İlçe Stadyumu'nda karşılaştı.


İskenderun, henüz 6. dakikada Mertan Caner Öztürk'ün golü ile 1-0 öne geçti ve ilk devre bu skorla sonuçlandı.


İkinci yarıda ataklarını sıklaştıran ev sahibi ekip, 60. dakikada Ahmet Sivri'nin golü ile farkı 2'ye çıkardı.


İskenderunspor, maçın uzatma bölümlerine 2-0'lık üstünlükle girerken, 90+6'da fileleri havalandıran Abdurrahman Canlı skoru belirleyen golü kaydetti. Böylelikle İskenderun ekibi sahasında 3 puanı alan taraf oldu.


Bu sonuçla, galibiyet serisini 4 maça çıkaran İskenderunspor, puanını 59'a yükseltti.


Son 3 deplasmandan puan çıkaramayan ve galibiyet özlemini 5 maça taşıyan Denizlispor ise haftayı 29 puanda tamamladı. Denizli, yakın rakipleri Derincespor, Etimesgut Belediyespor ve Arnavutköy Belediyespor'un galibiyet elde ettiği haftada, küme hattıyla farkı 8'e çıkararak resmen küme düştü.


Horozlar gelecek sezon tarihinde ilk defa TFF 3. Lig'de mücadele edecek.


Isparta Play-Off'u Zora Soktu!

Isparta 32 Spor ile İnegölspor, Isparta Atatürk Stadyumu'nda karşılaştı. Isparta ekibi, 21. dakikada Cemal Kızılateş'in golü ile 1-0 öne geçti ve ilk devre bu skorla sonuçlandı.


İkinci yarıda mücadele daha dengeli giderken, İnegölspor 90. dakikada Serhat Baştan'ın golü ile skoru eşitledi.


Bu sonuçla, galibiyet özlemini 3 maça çıkaran Isparta 32 Spor puanını 54 yaptı. Isparta ekibi, üst sıradaki rakiplerinin galibiyetler aldığı haftada yaptığı kritik puan kaybı ile Play-Off şansını zora soktu.


İnegölspor ise puanını 48'e yükselterek 8. basamakta yerini korudu.


Arnavutköy Çıkışı Sürdürdü!

Arnavutköy Belediyespor ile Fethiyespor, Bolluca Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele, ev sahibi ekibin 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.


Arnavutköy Belediyespor'a galibiyeti getiren golleri, 2. ve 80. dakikalarda Ömer Faruk Ermeç kaydetti.


Bu sonuçla, yenilmezlik serisini 5 maça çıkaran Arnavutköy Belediyespor puanını 38'e yükseltti. İstanbul ekibi ayrıca yakın rakiplerinin kazandığı haftada kümede kalma adına kritik bir galibiyet elde etti.


Fethiyespor ise haftayı 43 puanla 10. sırada tamamladı.


Derince Nefes Aldı!

Belediye Derincespor ile Somaspor, Derince ilçe Stadyumu'nda karşılaştı. Derince, 42. dakikada gelen Melik Derin'in golü ile mücadeleden 1-0'lık üstünlükle ayrıldı.


Bu sonuçla, puanını 37'ye yükselten Derincespor, Sarıyer'in puan kaybettiği ve üst sıradaki rakiplerinin galip geldiği haftada avantaj yakaladı.


Son iki deplasmandan puansız ayrılan Somaspor ise 47 puan ile 9. sırada yer aldı.


Menemen Play-Off'u Garantiledi!

Küme düşmesi kesinleşen Uşakspor ile Play-Off iddiasını güçlendirmeyi hedefleyen Menemen FK, Uşak 1 Eylül Stadyumu'nda karşılaştı.


Mücadeleye hızlı başlayan Menemen, 11. dakikada Mehmet Alp Kurt'un golüyle 1-0 öne geçti. İzmir ekibinin ikinci golü ise santranın hemen ardından, 12. dakikada Kemal Rüzgar'dan geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı böylelikle 2-0'lık Menemen FK üstünlüğüyle sona erdi.


İkinci yarıda da üstünlüğü sürdüren Menemen FK, 74. dakikada Kemal Rüzgar'ın penaltı golü ile farkı 3'e çıkarttı. Skoru tayin eden gol ise 79'da Mazlum Demir'in ayağından geldi. Böylece Menemen FK, Uşakspor deplasmanından 4-0'lık üstünlükle ayrıldı.


Bu sonuçla, iki hafta sonra galibiyet alan Menemen FK, Ispartaspor'un puan kaybı ile Play-Off'ta olmayı garantiledi.


Sarıyer Ateşle Oynuyor! | Sarıyer İşi Şansa Bıraktı!


68 Aksaray Belediyespor ile Sarıyer, Dağılgan Stadı'nda karşı karşıya geldi. Mücadele başladığı gibi golsüz eşitlikle sona erdi.


Bu sonuçla, üst sıradaki tüm rakiplerinin galibiyet aldığı haftada kritik bir kayıp yapan Sarıyer, 35 puanla 16. sırada kaldı.


Taraftarı önünde sezonun son karşılaşmasına çıkan Aksaray ise galibiyet özlemini 6 maça çıkararak puanını 42 yaptı.


TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta 37. Hafta Programı:

Somaspor - Amed Sportif

Kastamonuspor - Isparta 32 Spor

Iğdır FK - Karaman FK

Menemen FK - Belediye Derincespor

Fethiyespor - Etimesgut Belediyespor

Denizlispor - Uşakspor

Düzcespor - 68 Aksaray

İnegölspor - Arnavutköy Belediyespor

Sarıyer - İskenderunspor

Haftanın BAY Takımı: 24 Erzincanspor

bottom of page