top of page
Ara

İlhan Palut: ''Gereksiz Panik Yaptık''

Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Başakşehir'e 2-0 mağlup oldu. Mavi yeşilli ekipte, teknik direktör İlhan Palut maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Çaykur Rizespor teknik direktörü açıklama

Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut, 2-0'lık Başakşehir yenilgisini değerlendirdi.


Palut, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


''Bizim için çok önemli bir maçtı. Çünkü puan tablosuna baktığınızda hem puan olarak yakın hem de altlı üstlü rakipler olarak oynadık. Başakşehir takımı hücum yerleşim opsiyonları olan, 11'inde rahat değişiklikler yapabilen ve rakibi rotasyonla savunmaya çalışan bir takım. Buna göre önlemimizi alırken, top bize geçtiğinde oyun düşüncemiz de hazırdı. Maça son derece tutuk başladık. Bu Başakşehir'in temposu veya baskısından olsaydı belki kabul edebilirdim ama gereksiz panik yapıp, sahada top bizdeyken organize olamadık. Ve çok kötü bir gol yedik. İlk yarının geri kalan kısmında oyunu yavaş yavaş dengelemeye başladık. Ama yine ilk yarı istediğimiz oyunu oynadığımızı söyleyemem. Başakşehir'e de Piatek'in çaprazdan yakaladığı zor pozisyon dışında fırsat vermedik.


İkinci yarıda Başakşehir 1-0 öndeydi, belki onlar da biraz kabul etti ama oyunu domine eden bir Rizespor takımı izledik. Çok denedik, pozisyonlar bulduk ama beraberlik skorunu maalesef getiremedik. Son dakikada rakibin yakaladığı geçişlerden bir tanesi penaltıyla sonuçlandı ve maçın skoru ortaya çıktı. İlk yarıdan memnun değilim, ikinci yarı tamam, uğraştık. Bu mağlubiyeti, takımın hafızasında bir kırılma değil de sadece 3 puan kaybı noktasında tutmamız lazım. Genç bir takımımız var, bu sıralama yarışını daha önceden yaşamış çok oyuncumuz yok. O yüzden hem çalışmalarımıza devam ederken hem de oyuncularımızı psikolojik olarak tekrar yarışa motive edeceğiz. Özgüvenlerinden bir adım bile geri gitmemelerini sağlayacağız.''

bottom of page