top of page
Ara

Çalhanoğlu, Inter'le Bambaşka!

Italya Serie A Ligi'nde Inter, ezeli rakibi Milan'ı 2-1 yenerek bitime 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 20. şampiyonluğuna ulaşan Internazionale, böylelikle 2. yıldızını takmaya hak kazandı. Son 3 sezondur mavi siyahlı formayı giyen milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu ise ilk Serie A şampiyonluğunu yaşadı!



Milano Derbisi'nde lider Inter, en yakın rakibi Milan'ı 2-1 mağlup ederek ligde 20. şampiyonluğuna ulaştı. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan Milli oyuncu Hakan Çalhanoğlu, bitiş düdüğüyle birlikte takım arkadaşlarıyla büyük bir sevinç yaşadı.


Serie A'da İlk Şampiyonluk!


Alman ekibi Mannheim altyapısında yetişen Hakan Çalhanoğlu, Karlsruhe ve Hamburg takımlarında forma giymiş, 2017-18 sezonu başında ise Milan ile Serie A'ya adım atmıştı.


20 milyon Euro olarak belirtilen bonservisi daha sonra 24 milyon Euro'ya yükseldi ve Milan, Hakan Çalhanoğlu'na daha önce Gianni Rivera, Ruud Gullit, Dejan Savićević, Zvonimir Boban, Rui Costa, Clarence Seedorf ve Keisuke Honda gibi isimlerin sahip olduğu kulübün prestijli 10 numaralı formasını verdi.


Tam 135 kez ile kariyerinin en fazla forma giydiği takımı olan Milan'da duran topların sahibi oldu. Zlatan Ibrahimovic ile birlikte takımın önde gelen isimlerinden olan Çalhanoğlu, takımda da en sevilen oyuncuların başında geliyordu.


Hakan Çalhanoğlu, Milan'daki kariyerinde oldukça iyi bir performans ortaya koysa da kırmızı siyahlılar ile herhangi bir platformda şampiyonluk sevinci tatmadı.


Sözleşmesi bitene kadar Milan Forması giyen Hakan, sözleşmesinin bittiği 2021-22 sezonu başında ise şehrin bir diğer büyüğü Inter'e transfer oldu.


Tüm İtalya'yı şok eden transferin ardından Milan taraftarları Hakan'a cephe alsa da Hakan, Interde gösterdiği performans ve elde ettiği başarılarla ne kadar doğru bir karar verdiğini herkese göstermiş oldu.


Çalhanoğlu, Inter forması ile 1 Serie A (2023-24), 2 İtalya Kupası (2022, 2023) ve 3 İtalya Süper Kupası (2021, 2022, 2023) kaldırmayı başardı.


Ayrıca 30 yaşındaki ön libero oyuncusu, Inter ile tüm kulvarlarda 96 maça çıkarken, 25 gol ve 24 asistlik bir performans sergiledi.

bottom of page