top of page
Ara

Herkesin Gözü Bu Maçta! İşte Bayern Münih - Köln Maçının Detayları...

Ligin zirve yarışını ve küme hattını yakında ilgilendiren maçta Bayern Münih ile Köln karşı karşıya geliyor.


bundesliga haberleri almanya ligi haberleri

Bayern Münih, cumartesi günü küme düşme tehdidi altındaki Köln’ü ağırlarken, rekor şampiyonlar resmi olarak tahttan indirilebilir ve ikinci sırayı bile kaybedebilirler.


Bayern Münih’in 11 yıllık şampiyonluk serisi bir iplikte asılı duruyor, ancak Köln’ü yenerlerse en azından bir gün daha şampiyonluklarını koruyabilirler. Fakat, onlar ve VfB Stuttgart kaybederse, Bayer Leverkusen tarihinde ilk kez şampiyon ilan edilecek.


Die Werkself’in pazar günü galibiyeti, tüm sonuçları önemsiz kılacak ve beş maç kala Meisterschale’yi güvence altına alacak.


Bayern’in sezonu henüz bitmedi, çünkü hafta içinde Arsenal ile 2-2 berabere kaldıkları maçın rövanşında evlerinde galibiyet alırlarsa UEFA Şampiyonlar Ligi’nin son dört takımı arasına girecekler. Ayrıca, ikinci sırayı güvence altına almak için Stuttgart’ın sıcak nefesini enselerinde hissediyorlar.


Harry Kane ise eski rakiplerine karşı attığı golle, Robert Lewandowski’nin tek sezonda Bundesliga gol rekorunu kırmayı hedefliyor. Bunun için son altı maç gününde 10 gol daha atması gerekiyor.


Teknik direktör Thomas Tuchel, Arsenal’a karşı sakatlanan Serge Gnabry olmadan idare etmek zorunda kalacak ve önümüzdeki çarşamba günü Allianz Arena’da oynanacak kritik rövanş maçı öncesinde daha fazla rotasyon olabilir.


Köln için de sezonun kalan haftalarında oynanacak çok şey var, çünkü Bundesliga statüsü tehlikede.


Billy Goats şu anda 22 puanla sondan ikinci sırada yer alıyor, düşme/ play-off yeri olan Mainz’den bir puan geride ve 15. sırada güvenli bir yer olan Bochum’dan dört puan uzakta.


VfL’ye karşı son galibiyetleri, kulübün Timo Schultz yönetimindeki ikinci zaferiydi ve bu galibiyetin tarzı, Köln kadrosunda çok fazla mücadele ruhu olduğunu gösteriyor.


Steffen Tigges ve Luca Waldschmidt, Bochum’a karşı oynanan maçın uzatma dakikalarında attıkları gollerle 2-1’lik galibiyeti kazandırdı ve her iki forvet de Bayern’e karşı başlangıç 11'inde yer alması bekleniyor.


Sezonu Bochum’a karşı sakatlanarak kapatan Davie Selke olmadan, bu ikiliden en az biri kesinlikle başlangıç kadrosuna girecek. Eric Martel cezalı ve onlarla birlikte kadroda yer almayacak, yerine Denis Huseinbašić’in oynaması bekleniyor. Diğer taraftan, Faride Alidou ve Linton Maina, kaptan Florian Kainz’in karşısındaki kanatta yer almak için mücadele ediyorlar.

bottom of page