top of page
Ara

Heidenheim, Bayern'i 2-0'dan Dönüp Yendi, Leverkusen'i Şampiyonluğun Eşiğine Getirdi! ÖZET

Heidenheim, 2-0 geriden gelerek Bayern Münih'i mağlup etti ve Bayer Leverkusen'i Bundesliga şampiyonluğunun eşiğine getirdi.


heidenheim BAYERN MÜNİH ALMANYA LİGİ BUNDESLİGA HABERLERİ

Geçen hafta Der Klassiker'de Borussia Dortmund'a yenilen ve yenilmez Bundesliga lideri Bayer Leverkusen'in 13 puan gerisinde kalan Bayern, Voith-Arena'da mutlak bir galibiyet almak zorundaydı.


Maçın başından itibaren topa hakim olan Bayern, 38. dakikada Hary Kane ve 45. dakikada Serge Gnabry'nin golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı.


Heidenheim taraftarları en kötüsünden korkmuş olabilir, ancak ikinci yarının başında beklenmedik bir durumla karşılaştılar.


Kevin Sessa 50. dakikada farkı 1'e indirirken, 80 saniye sonra Tim Kleindienst skoru dengeledi.


79. dakikada tekrar sahneye çıkan Tim Kleindienst, unutulmaz maçta takımına galibiyeti getirdi.


Bu sonucun ardından eğer Leverkusen, gelecek hafta Werder Bremen'i evinde yenerse, Bayern'in 11 yıllık şampiyonluk dönemi sona erecek.


Maç istatistikleri:

Heidenheim, Bayern'e karşı ilk kez kazandı.
Bundesliga'daki en yeni takımlardan biri olan Heidenheim, en az (28) Bundesliga maçı oynayan ekipken Bayern ise lig lideri. 2,004 maçla.
Bayern, bu sezon Bundesliga'da altı yenilgi aldı, bunların beşi ikinci yarıda. En son tek sezonda daha fazla mağlubiyet aldıkları zaman 2011/12’de (yedi) - şampiyon olmadıkları son zamanlardı.


bottom of page