top of page
Ara

Galatasaray'da Rekor Üstüne Rekor...

Trendyol Süper Lig'in 34. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor'u 3-0 mağlup etti. Puanını 93'e çıkaran sarı kırmızılı ekip, zirvede yerini korurken yeni rekorlara da imza attı.


Galatasaray'da Rekor Üstüne Rekor

Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Adana Demirspor'u, 53'te Hakim Ziyech, 64'te Kerem Demirbay ve 90'da dakikada Mauro Icardi'nin golleri ile 3-0 mağlup etmeyi başardı.


Kendi rekorunu kırdı!


Yenilmezlik serisini 22, galibiyet serisini ise 15 maça çıkaran Galatasaray, Süper Lig tarihinde 15 maçlık seriye ulaşan tek takım oldu. Geçen sezon 14 maçlık galibiyet serisi ile, Beşiktaş'ın 13 maçlık rekorunu egale eden sarı kırmızılılar şimdi de kendi rekorunu 15 maça taşıdı.


Hedef puan rekoru!


Ligin 34. haftası itibariyle puanını zirvede yerini koruyan Galatasaray, sezonda 30 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile yoluna devam ediyor. Ligin bitimine 4 hafta kala puanını 93'e çıkaran sarı kırmızılı ekip, 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayarak şampiyon olan Fenerbahçe'nin puan rekorunu kırmak istiyor. Sarı kırmızılılar sezonu 100 puan ve üzerinde bir puan ile tamamlaması halinde Süper Lig'de bunu başaran tek takım olacak.


Icardi zirveye yükseldi


Adana Demirspor karşısında farkı 3'e çıkaran golü bulan Mauro Icardi, ligde son 6 haftayı da boş geçmedi. Arjantinli yıldız, Süper Lig'de gol sayısını 21'e çıkararak, Fenerbahçeli golcü Edin Dzeko'nun 20 gol sayısını geçti ve zirveye yerleşti. Icardi bu sezon Galatasaray forması ile tüm kulvarlarda çıktığı 43 resmi maçta 28 gol ve 11 asistlik performans sergiledi. Süper Lig tarihinin en golcü yabancı oyuncu rekoru ise 2018-19 sezonunda 30 gol kaydeden Mbaye Diagne'ye ait.


Muslera güven veriyor


Bu sezon Galatasaray ile 33 maçta görev alan deneyimli file bekçisi Fernando Muslera, 17 maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Kendi rekorunu geride bırakan Nando, %51.5'lik kurtarış yüzdesi ile en yakın rakibi Rizesporlu Gökhan Akkan'ın %40 kurtarış oranı ile farkı %11,5'a taşıdı.


Okan Buruk kendi rekorunu geride bıraktı!


Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, ligin 31. haftasında alınan Hatayspor galibiyeti ile iç sahada 19 maçlık galibiyet serisi yakalamış, sarı kırmızılı kulüpte bunu başaran ilk teknik direktör olmuştu. Geçen hafta iç sahada alınan farklı Pendikspor galibiyeti ile seriyi 20 maça çıkaran Buruk, kendi rekorunu geliştirdi.

bottom of page