top of page
Ara

Dortmund, Westfalenstadion'un 50. Yılı Anısına Özel Forma Çıkardı!

Borussia Dortmund, Signal Iduna Park'ın açılışının 50. yılını kutlamak amacıyla evinde VfB Stuttgart'a karşı oynayacağı 28. hafta maçında tek seferlik hatıra forması giyecek.


borussia dortmund özel formasını tanıttı. bundesliga haberleri

81.365 seyirci kapasitesiyle Almanya'nın en büyük stadı olan Signal Iduna Park, 2 Nisan 1974'te açıldı ve bu hafta 50. yılını kutladı.


Kulüp, artık Signal Iduna Park olarak bilinen Westfalenstadion'da çekilen ilk takım fotoğrafında giyilen formalar onuruna özel bir forma çıkardı. Siyah ve sarı tasarımın boynunda retro BVB logosunun ve üretici Puma'nın logosunun yanı sıra 1974-2024 yılları yer alıyor.


''Sadece beton ve çelikten ibaret, ta ki bu yer, sahadaki unutulmaz anlarla hepimizin kişisel hikayelerinin birleştiği, dünyada eşsiz bir ruh oluşturan, stadyumumuzu dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan bir yer haline getiren, canlı bir ruh haline gelene kadar. Bu, biz onu evimiz yapana kadar sadece bir yer. Bu, sayısız anı taşıyana kadar sadece bir kumaş parçası.'' - Kulüp, şimdi bu özel edisyon formayı ortaya çıkaran ikonik evini işte böyle tanımlıyor.


Borussia, Cumartesi günü evinde Stuttgart'la oynanacak kritik ilk dört karşılaşmasında formayı giyecek. Hem internetten hem de mağazalarından özel bir kutuda 99,99 € karşılığında satın alınabilecek.


Yalnızca sınırlı sayıda mevcut ve Dortmund'un özel üretim formaları geçmişte dakikalar içinde tükenmişti.


Dortmund'un çok sayıda şık tasarım üretmesiyle, özel veya tarihi olayları kutlamak için tek seferlik formaları yaygın bir olay haline geldi.


2023 Kahramanmaraş Depremleri içinde özel bir forma üreten Alman devi, Hertha Berlin ve Werder Bremen maçlarında giyeceği formaları açık artırma ile satıp elde edilen geliri depremzedelere bağışlayacağını duyurmuştu.


2021'de retro bir neon kiti ve 2019'da yalnızca 150 dakikada tükenen 110. yıl dönümü tasarımı vardı.



bottom of page