top of page
Ara

Derbi Öncesi Öne Çıkanlar... | Fenerbahçe - Beşiktaş

Trendyol Süper Lig'in 34. haftası dev bir mücadeleye sahne olacak. Boğazın iki temsilcisi Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadyumu'nda karşı karşıya geliyor. İşte büyük derbi öncesi öne çıkan notlar, sakatlıklar ve kart sınırındaki oyuncular...


Ligin 34. haftasında, zirve yarışında 1 puan dahi kaybetmeyi göze alamayan Fenerbahçe ile Avrupa yolunda üçüncülük mücadelesi veren Beşiktaş karşı karşıya gelecek.


359. Randevu!


Fenerbahçe ile Beşiktaş, ilk olarak 28 Kasım 1924'te oynanan dostluk maçında karşılaşmış ve derbi, 4-0'lık Fenerbahçe galibiyeti ile başlamıştı. Ezeli rakipler Türk futbol tarihinde bugüne dek toplamda 359. kez karşı karşıya gelirken, bu maçlarda Fenerbahçe 134, Beşiktaş ise 127 galibiyet aldı. 97 karşılaşma ise beraberlikle sona erdi.


1959'da kurulan Süper Lig tarihinde ise 135 kez karşı karşıya gelen ekiplerden, Fenerbahçe 48, Beşiktaş ise 42 kez galibiyet elde etti. 45 maçta ise puanlar paylaşıldı.


100. yılını dolduran dev mücadelede, Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Lig'in 34. haftası itibariyle 136. kez kozlarını paylaşacak.


10 Yılda tek 'duble' İsmail Kartal'dan!


2023-24 sezonunun ilk derbisi, ligin 15. haftasında oynanmış, Fenerbahçe zorlu deplasmandan 3-1'lik üstünlükle ayrılmıştı. Sarı lacivertlilerin, Beşiktaş deplasmanında her iki devrede de kazanarak 'duble' ile geride bıraktığı son sezon 2014-15 sezonuydu.


Sarı lacivertliler deplasmandan 2-0'lık üstünlükle ayrılmış, iç sahada ise 1-0'lık galibiyet elde etmişti. Bu sezonda her iki maçta da Fenerbahçe'nin başında yine İsmail Kartal görev yapıyordu.


Kartal'ın serisi bu sezon sona erdi


2015-16 sezonunun sonunda o dönemki adıyla Vodafone Park olarak yeniden açılışı yapılan Beşiktaş Stadyumu'nun 'derbi tılsımı' bulunuyordu.


Siyah beyazlılar ne Fenerbahçe ne de Galatasaray'a karşı bu sezona dek iç sahada, Süper Lig arenasında yenilgi yüzü görmedi.


Ancak bu sezon istediği performansı sergileyemeyen siyah beyazlı ekip, ilk devrede Galatasaray'a 1-0, Fenerbahçe'ye ise 3-1 mağlup olarak 7 sezonluk seriye son verdi.


Derbi öncesi Fenerbahçe'de eksiklikler


Dev mücadele öncesinde Fenerbahçe'de Jayden Oosterwolde sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, 7 oyuncu kart sınırında bulunuyor.


Kart sınırında bulunan oyuncular ise:


Edin Dzeko

Dusan Tadic

Michy Batshuayi

Cengiz Ünder

Mert Müldür

Ferdi Kadıoğlu ve

Rodrigo Becão


Derbi öncesi Beşiktaş'ta eksiklikler


Beşiktaş, Fenerbahçe karşısına 5 eksik ve 3 kart sınırındaki oyuncu ile çıkacak. Siyah beyazlı ekipte, sakatlıkları bulunan Ante Rebic, Bahtiyar Zaynutdinov, Tayfur Bingöl ve Emrecan Terzi ve Ege Tıknaz, dev mücadelede forma giyemeyecek.


Kart sınırında bulunan oyuncular ise:


Daniel Amartey

Demir Ege Tıknaz

Semih Kılıçsoy


*Mücadele, 27 Nisan Cumartesi günü 19:00'da oynanacak.

bottom of page