top of page
Ara

Bundesliga Şampiyonluk Yarışı: Leverkusen Ne Kadar Sürede Bayern ve Stuttgart'ın Önünde Şampiyon Olabilir?

Bitime altı maç kala on üç puan önde olan Bayer Leverkusen, ilk Bundesliga şampiyonluğuna sadece bir galibiyet uzakta...


leverkusen şampiyon bundesliga haberleri

Bayern Münih ve Stuttgart'ın önünde lider konumda olan Leverkusen, bu sezon ligde sadece dört kez puan kaybetti. Tüm kulvarlarda ise hiç mağlubiyetleri yok. Bu başarı, Bayer Leverkusen'in tarihinde ilk kez yaşanırken, herhangi bir Alman kulüp tarafından ise ikinci kez, başarıldı.


Leverkusen, en son 2009/10 sezonunda 24. haftaya kadar yenilgisiz gelmiş, ancak o sırada liderlik koltuğunda değil, üçüncü sırada yer almıştı. Kırmızı siyahlı ekip o sezonu Bayern’in 11 puan gerisinde dördüncü olarak tamamladı.


Ayrıca, Alman ekibi iki kez sezonun son gününde şampiyonluğu kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadı.


Bayern Münih, Bundesliga tarihinin en erken şampiyonluğunu yaşamış ve 27. haftada apoleti almıştı ancak Leverkusen şimdi 29. haftada şampiyonluğu garantileyebilir.


Bayern, 28. haftada Heidenheim’a 3-2 yenildiğinde, zirveye olan fark 16 puana çıktı ve Stuttgart, Dortmund'ta kazanarak Bayern ile puanları eşitledi.


Bayern'in, Köln'e karşı 2-0'lık galibiyeti, teorik olarak hala şampiyon olabileceklerini gösterse de, Bayern veya VfB'nin bunu başarması neredeyse bir mucize gerektirir.


Aslında, Leverkusen'in kalan maçlarından sadece iki puan alması, Meisterschale'yi kazanmaları için yeterli olacak ve Bayern ve Stuttgart'ın galibiyetlerine rağmen, Die Werkself'in Werder Bremen'i pazar günü yenmeleri durumunda herkese malum olan şampiyonluklarını ilan edecekler.

bottom of page