top of page
Ara

Borussia Dortmund, Der Klassiker'de Bayern'in Şampiyonluk Umutlarına Büyük Bir Darbe Vurdu! ÖZET

Borussia Dortmund, Der Klassiker'de 10 yıl sonra Bayern Münih'i mağlup etti. Bayern'in şampiyonluk şansını mucizelere bıraktı.


dortmund mayern münih özet almanya ligi bundesliga haberleri

Bayern Münih’in Bundesliga'daki uzun süreli hakimiyeti, Der Klassiker rakipleri Borussia Dortmund'a karşı nadir bir ev sahibi yenilgisi sonrasında sona eriyor gibi görünüyor.


Karim Adeyemi ve Julian Ryerson’un golleriyle gelen bu yenilgi, rekor şampiyonları, son yedi maç kala lider Bayer Leverkusen'in 13 puan gerisinde bıraktı.


Bundesliga sıralamasında zirvede olmayan iki devin karşılaşması nadir bir durum olmasına rağmen, bu durum 110. büyük rekabetin heyecanından hiçbir şey kaybettirmedi.


Heyecanla dolu Allianz Arena, büyük rakipler arasındaki bu karşılaşmayı bekliyordu; ancak kırmızı formalı taraftarlar, Dortmund’un on dakikada öne geçtiğinde şaşkına döndü.


Dortmund’un asist uzmanı Julian Brandt, Adeyemi’nin koşusunu fark etti ve 22 yaşındaki oyuncu hızla ilerledikten sonra, açılı bir şutla kaleci Sven Ulreich'i geçerek topu köşeye gönderdi.


Gün içinde lider Leverkusen'in lig liderliğini perçinlemesinin ardından Bayern'in aciliyeti arttı.


Joshua Kimmich, Harry Kane için mükemmel bir pas verdi, ancak Bundesliga'nın en golcü oyuncusu, boş pozisyonda olduğu halde, topu alışılmadık bir şekilde dışarı gönderdi.


İlk Klassiker'inde oynayan Eric Dier ve Mats Hummels (bu maçta rekor kıran 29. kez yer alan adam) tarafından gole giden toplar çizgiden çıkartılarak engellendi.


Önceki dokuz ziyaretlerinde Bayern’e karşı kaybeden BVB, bu istenmeyen seriyi kırmak için kararlı bir ruh hali içindeydi.


Edin Terzic’in ekibi, ikinci yarıda Ryerson’un kesme pasıyla Felix Nmecha’nın yakın mesafeden bağlantı kurduğunda, skoru ikiye çıkarabilirdi ve muhtemelen de çıkarmalıydı. Fakat Ulreich'in hızlı refleksleri Bayern'i oyunda tuttu, başarılı eldiven kısa süre sonra Hummels'i de engelledi.


Sezonun bu geç döneminde öncelikleri Şampiyonlar Ligi'ne kalmak olan Dortmund, geç bir golle farkı ikiye çıkartarak bu büyük hedefe doğru büyük bir adım attı.


Sabırlı bir oyun kuruluşundan sonra, geri dönen Sébastien Haller, topu Ryerson'a bıraktı ve o da sağdan köşeye düzgün bir şut gönderdi.


Kane'nin ofsayt nedeniyle iptal edilen golünün ardından, Der Klassiker gecesi tamamlandı.


Bayern Münih - Borussia Dortmund: 0-2

Goller: 0-1 Adeyemi 10’ (asist: Brandt), 0-2 Ryerson 83’ (asist: Haller)


Maç İstatistikleri:


Dortmund, 12 Nisan 2014'ten bu yana ilk kez Münih'te Bundesliga maçını kazandı.
Brandt, 11 asistle Bundesliga'nın en iyi asist sağlayıcısı (Leroy Sané ve Álejandro Grimaldo ile birlikte)
Hummels, Bundesliga'da 29. Klassiker maçına çıktı ve bu yeni bir rekor. Şu ana kadar Borussia'da 23, Bayern'de ise 6 kez forma giydi.
Tuchel, Bayern Münih'teki 50. resmi maçının sorumluluğunu üstlendi. İlk maçına Klassiker'in evinde eski kulübüne karşı aldığı 4-2'lik galibiyetle çıktı.




bottom of page