top of page
Ara

Asya Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Urawa Red Diamonds

Asya Şampiyonlar Ligi'nde çift ayaklı finalin ikici ayağında kendi evinde son şampiyon Al-Hilal'i 1-0 mağlup eden Urawa Red Diamonds 3. kez Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.


Asya Şampiyonlar Ligi Şampiyonu Urawa Red Diamonds

Asya kıtasının büyüklüğünden dolayı AFC, turnuvayı doğu ve batı olmak üzere ikiye ayırmakta. Asya'nın doğusunda yer alan ülkelerin olduğu Asya Grubu finali 25 Ağustosta tamamlanmış, Doğu Grubu ise Dünya Kupası nedeniyle ertenmişti.


Asya'nın batısında yer alan ülkelerin yer aldığı Batı grubu, Doğu Grubundan tam 6 ay sonra tamamlandı ve Batı Grubunun finalisti Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal ile Doğu Grubu finalisti Japonya temsilcisi Urawa Red Diamonds, Asya Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaştı.


Finalin ilk maçı son Asya Şampiyonlar Ligi şampiyonu Suudi Arabistan temsilcisi Al-Hilal'in evinde oynanmış, maçta etkili bir futbol sergileyen Al-Hilal 1-0 öne geçse de üstünlüğünü koruyamamış ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sonuçlanmıştı.


Japonya'daki rövanş maçı mücadele gücü yüksek bir karşılaşmaya sahne oldu. karşılaşmayı taraftarı önünde 1-0 kazanan ev sahibi Urawa Red Diamonds, 3. kez Asya Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.

bottom of page