top of page
Ara

Ankaraspor, Vanspor Maçı Sonrası Açıklamada Bulundu!

Van'da, seçim sonrası yaşanan olaylar nedeniyle 3 Nisan'da oynanması gereken Vanspor - Ankaraspor maçı 17 Nisan'a ertelenmişti. 17 Nisan'da oynanan mücadelede Vanspor, 1-0 geriye düştüğü maçtan 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. Ankaraspor cephesinden, maç sonu yaşanan gerginliklerle ilgili açıklama geldi.


ankaraspor vanspor maçı açıklama

Vanspor ile Ankaraspor, Van Atatürk Stadyumu'nda oynanan erteleme maçında karşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısı 1-0'lık Ankaraspor üstünlüğüyle sona ererken, Van temsilcisine galibiyeti getiren golleri 74 ve 90+1. dakikalarda Berke Demircan kaydetti.


Uzatma dakikalarında gelen golün ardından ortalık gerilirken, her iki ekibe de birer kırmızı kart çıktı.


Ankaraspor Kulübü, olayın ardından Vanspor yönetimine sitemde bulunan bir açıklama yayınladı.


Mavi beyazlılar tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:


''Deplasmanda oynadığımız Vanspor müsabakasında, özellikle Vanspor'un teknik heyetinin kendileri de Ankaralı olmalarına rağmen, futbolcularımıza karşı yaptığı uygunsuz hareketlerini, tribüne doğru yaptıkları el kol hareketlerini ve neticeten maç sonunda futbolcularımıza alenen saldırmak şeklindeki eylemlerini şiddetle kınıyoruz. Ankara'da yaşıyorsunuz ve buna rağmen şehrinize gelen bir Ankara takımına misafirperverlik yapmanız gerekirsen bu şekilde yakışıksız davranışlar sergiliyorsunuz.


Futbol üç neticeli bir oyundur. Biz sonuca saygı duyarız. İki futbolcunun kırmızı kart görmesine sebep olarak ne elde ettiniz? Karşılaşmada yapılan olayları asla tasvip etmiyoruz! Ankara deplasmanına geldiğiniz zaman biz, misafirperverliğimizi sonuna kadar göstermiştik. Buna tüm Van halkı ve spor kamuoyu şahittir.


Biz, bize yakıştığı şekilde misafirperverliğimizi göstermeye bundan sonra da devam edeceğiz. Özellikle Akın Dinçer beyefendi bizim dostumuzdur. Onun bir telefonu ile ricası üzerine Ankara'da elimizden gelen her şeyi yaparız. Ancak burada, Van'da yaşadığımız olayları tasvip etmediğimizi, bunun da böyle bilinmesini tüm spor kamuoyuna bildiriyoruz.''

bottom of page