top of page
Ara

Altın Ayakkabı'da Rekabet Alev Alev...

Premier Lig'de şampiyonluk yarışı gibi Altın Ayakkabı yarışı da oldukça hararetli geçiyor. Sezonda finale doğru yaklaşırken Altın Ayakkabı ödülünde rekabet gittikçe artıyor...


premier league gol kralları premier lig haberleri

En golcü altı oyuncunun sadece üç golle ayrıldığı Premier Lig'de, listenin ilk altı ismi arasındaki yarış gittikçe hararetleniyor...


Cole Palmer'ın Yükselişi


Pazartesi günü Chelsea'nin, Everton'a karşı 6-0'lık galibiyetinde dört gol atan Cole Palmer, şimdi Manchester City'nin yıldızı Erling Haaland ile 20 golle eşit duruma geldi.


Özellikle son haftalardaki çıkışı ile eski takım arkadaşı Haaland'ın performansına gölge düşüren Palmer, son 5 maçında 10 gol kaydetti.


Ayrıca Palmer'in Everton'a karşı kaydettiği 4 golün 3'ü yalnızca 16 dakika içerisinde gelirken, Palmer gollerden birini sağ ayak, birini sol ayak ve birini de kafayla kaydederek mükemmel Hat-trick'e imza attı.


Erling Haaland'ın Talihsiz Sezonu


Premier Lig'in parlayan yıldızı ve geçen sezonun gol kralı Erling Haaland'ın başı, son dönemde kaçırdığı fırsatlarla dertte...


Sezona oldukça iyi bir başlangıç yapan ve ligin henüz ilk maçında 2 gol bulan Haaland'ın performansı, ara dönemde geçirdiği sakatlığın ardından düşüşe geçti.


Son 10 maçında 6 gol katkı sağlayan 23 yaşındaki yıldız, gol krallığında ilk 2 sırayı eski takım arkadaşı Cole Palmer ile paylaşıyor.


Watkins'in Gözü Ödülde


Pazar günkü 2-0'lık Arsenal galibiyetinde ikinci golün sahibi Ollie Watkins, ödülü kazanma hedefine sıkı sıkıya sarılmış durumda. Etkileyici galibiyetin ardından Watkins, ''Hepimiz bunun için savaşıyoruz. Gözüm üzerinde. Her maç gol atmak istiyorum." diye konuştu.


Aston Villa'nın başarılı golcüsü, bu sezon bulduğu 19 golle, Palmer ve Haaland'ın arkasından 3. sırayı alıyor.


Mohamed Salah, Dominic Solanke ve Alexander Isak'in Kıyasıya Rekabeti...


Mohamed Salah 4. Ödülü İstiyor


Liverpool'un deneyimli ismi Mohamed Salah, dördüncü altın ayakkabı ödülünü almak istiyor. Mısırlı oyuncu, şubat ayında yaşadığı sakatlığın ardından performansında düşüşe geçse de 17 gol 9 asist ile ödülün en iddialı isimlerin biri.


Solanke'nin Parlak Sezonu


Bournemouth'un 26 yaşındaki golcüsü Dominic Solanke ise 2. sezondur mücadele ettiği Premier Lig'e tamamiyle ısınmış durumda... Bu sene ligde iyi bir performans ortaya koyamayan Bournemouth'ta Solanke, 17 gol, 3 asist ile takımın yıldızı...


En Bitirici İsim Alexander Isak!


Newcastle United forması giyen Alexander Isak, bu sezonun en parlak isimlerin biri. Salah ve Solanke ile birlikte 17 golü paylaşan Isak, rakiplerinden çok daha bitirici...


24 yaşındaki oyuncunun şut dönüşüm oranı (şutları gole çevirme istatistiği) %28,33 iken listenin lideri Palmer ise %24,4'lık orana sahip.

bottom of page