top of page
Ara

Al-Ahly, 2022'nin Rövanşını Aldı, 11. Kez Afrika'nın En Büyüğü Oldu | ÖZET

CAF (Afrika) Şampiyonlar Ligi finali 2. maçında Al-Ahly, deplasmanda Wydad Casablanca ile 1-1 berabere kaldı. İlk maçı evinde 2-1 kazanan Mısır ekibi Al-Ahly, 11. kez CAF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.


al-ahly şampiyon  caf şampiyonlar ligi

CAF (Afrika) Şampiyonlar Ligi finali 2. maçında Wydad Casablanca ile Al-Ahly,

V. Muhammed Stadyumu'nda karşı karşıya geldi.


Çift maçlı olan final etabının Kahire'deki ilk maçında 2-1 galip ayrılan ev sahibi Al-Ahly, deplasmana skor avantajı ile geldi.


Deplasman gol kuralının uygulandığı turnuvada 1-0'lık galibiyet Wydad'a şampiyonluk için yetiyordu.


Geçen sene oynanan 2022 CAF Şampiyonlar Ligi Finali'nde karşılaşan bu iki takımdan gülen taraf Wydad Casablanca olmuştu.


Finalin tek maç olduğu ve final sahasının önceden belirlendiği eski sistemde, 2022 CAF Şampiyonlar Ligi Finali Fas'ın Kazablanka şehrine verilmiş ve finale kadar yükselen Wydad Casablanca, ev sahibi gibi avantaj elde etmişti.


Finalde kaybeden Al-Ahly, bu durumu Afrika Futbol Federasyonu'na şikayet etmiş, federasyon ise bundan sonraki tüm finallerin çift maç rövanş sistemine göre oynanmasına karar vermişti.


Kararın ardın aynı takımlar aynı sahada final maçına çıktı ve Wydad aradığı golü Yahya Atiyyetullah ile 27. dakikada buldu. Son şampiyon, ilk yarıyı da bu skorla üstün tamamladı.


Muhammed Abdülmünim, 78. dakikada Al-Ahly adına skoru eşitleyince bütün ipler Mısır ekibinin eline geçti.


10 dakika uzayan maçın son anlarına kadar karşılaşmayı en azından uzatmalara götürmek isteyen Wydad, yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve Al-Ahly, toplamda 3-2'lik skorla kazanarak 11. kez CAF Şampiyonlar Ligi Şampiyonu oldu.





bottom of page