top of page
Ara

Abdullah Avcı: ''Doğru ve Şık Olmadı''

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında oynanan Karadeniz Derbisi'nde, Trabzonspor deplasmanda karşılaştığı Samsunspor'a 3-1 mağlup oldu. Bordo mavili ekipte teknik direktör Abdullah Avcı, maçın ardından açıklamalarda bulundu.


Trabzonspor teknik direktörü açıklama

Trabzonspor teknik direktörü Abdullah Avcı, 3-1'lik Samsunspor yenilgisini değerlendirdi.


Avcı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


''Rakibin çok basit, sade ama güçlü bir oyunu var. Bizim maça gelmeden evvel, yanlış hatırlamıyorsam içeride 11 maçın 7'sini kazanmış, tek mağlubiyeti var. Oyunu basit ama doğru ve bunu şiddetli şekilde uygulayan bir takım. Direkt oyunları var ve özellikle burada ikinci topa yanaşmak, ondan sonrasında yapılacak ortalar, bir de rakip arkası şiddetli yapacağı koşular vardı. Biz buna özellikle oyunun başlangıcında doğru cevap veremedik. Oyuna girmeye çalışırken penaltı oldu. Arkasından da bizim gibi takıma yakışmayacak bir organizasyon bozukluğundan dolayı rakip 2-0 öne geçti. Sonrasında tam oyuna tutunacakken golü bulduk. Kornerden bu sefer kendi kalemize attığımız golle devreye 3-1 mağlup girdik.


Olabilir mi? Olabilir. Geçen hafta da iki farklı mağlup duruma düşmüştük. İkinci yarıda daha doğru oyun oynamamız gerekiyordu. İkinci yarıda baktığında topa sahip miyiz? Evet topa sahibiz. Bunu da bekliyorduk zaten ama bunu beklerken, bu oyunu oynarken özellikle oyuna genişlik verip sayısal olarak fazla girdiğimiz ceza sahasında paslar veya kısa ortalar yapmamız gerekiyordu. Rakibin de baskı şiddeti düşecekti. Zaman zaman bunu dedik ama sonuçlandıramadık. Oyunun başından sonuna kadar net bir şekilde hem bireysel performanslarımız hem de oyun performansımızın çok altında kaldık ve hiç doğru ve şık olmadı''

bottom of page