top of page
Ara

2022'nin Rövanşı, 2023 CAF Şampiyonlar Ligi Finalinde!

2023 CAF Şampiyonlar Ligi finalinde Fas ekibi Wydad Casablanca ile Mısır temsilcisi Al Ahly arasında oynanacak. Final aynı zamanda 2022 finalinin rövanşı niteliğinde olacak.


CAF Şampiyonlar ligi finali wydad al-ahly

2023 CAF Şampiyonlar Ligi Finali, son şampiyon Wydad Casablanca ile kupayı 10 kez müzesine götürmüş Al Ahly arasında oynanacak.


Geçen sene oynanan 2022 CAF Şampiyonlar Ligi Finali'nde karşılaşan bu iki takımdan gülen taraf Wydad Casablanca olmuştu.


Finalin tek maç olduğu ve final sahasının önceden belirlendiği eski sistemde, 2022 CAF Şampiyonlar Ligi Finali Fas'ın Kazablanka şehrine verilmiş ve finale kadar yükselen Wydad Casablanca, ev sahibi gibi avantaj elde etmişti.


Finalde kaybeden Al-Ahly, bu durumu Afrika Futbol Federasyonu'na şikayet etmiş, federasyon ise bundan sonraki tüm finallerin çift maç rövanş sistemine göre oynanmasına karar vermişti.


Kararın ardından oynanan ilk turnuva olan 2023 CAF Şampiyonlar Ligi'nde finale yine aynı iki ekip yükseldi.


İlk maçı sahasında oynayacak olan kupayı daha önce 10 kere kazanarak bu alanda rekor kıran Al-Ahly, 2022'nin rövanşını almak istiyor.


Öte yandan son şampiyon Wydad Casablanca ise rövanş maçının yani son maçın tekrar kendi evinde oynanmasını fırsata çevirip, CAF Şampiyonlar Ligini 4. kez müzesine götürme peşinde.

bottom of page