top of page
Ara

1. Lig'de Play-Off Heyecanı! | Fikstür, İkili Averajlar, Olasılıklar...

Trendyol 1. Lig'de sona yaklaştıkça hem küme hattında hem de zirvede heyecan artıyor. Eyüpspor'un bitime 5 kala şampiyonluğunu ilan ettiği ligde, Göztepe şampiyonluğun ikinci adayı olarak görünürken, Çorum FK, Sakaryaspor, Kocaelispor ve Bodrum FK arasındaki yarış hararetleniyor...


1. lig play off sistemi

Trendyol 1. Lig'de Play-Off heyecanının başlamasına sayılı günler kaldı.


İlk devrenin ortalarında ikinci sıraya yerleşip zirve takibini sürdüren Göztepe'nin, bitime 3 hafta kala en yakın rakibi Çorum FK ile arasında 8 puan fark bulunuyor. Kalan 3 haftada tek galibiyet ile şampiyonluğu garantileyecek olan sarı kırmızılı ekip yarışında dışında...


İlk defa geçen sezon uygulanmaya başlanan Play-Off sistemine göre, ligi üçüncü sırada tamamlayan takım, rövanşlı Play-Off mücadelelerine katılmayacak ve doğrudan sona kalan takım ile final oynayacak.


Bu nedenle ligi 3. sırada tamamlayan ekip, Play-Off'un diğer rakiplerinden çok daha avantajlı bir hale geliyor.


Lig üçüncüsü Çorum FK 55, dördüncü sıradaki Sakaryaspor 54, beşinci sıradaki Bodrum ve altıncı Kocaelispor ise 52 puanda bulunuyor.


Play-Off rakiplerinin ikili averajları ise şu şekilde:


ÇORUM FUTBOL KULÜBÜ


Çorum - Sakaryaspor


Olası bir Çorum FK - Sakaryaspor eşitliğinde, ikili averaj avantajı Tatangalar'da bulunuyor. Sakaryaspor, ilk devredeki mücadelede Çorum ekibine 1-0 mağlup olurken, kendi sahasında rakibini 3-1'lik skor ile geçmişti.


Çorum - Bodrum FK


Bodrum FK - Çorum FK ekiplerinin ise ikili averajları eşit. Her iki ekip de kendi sahalarında oynanan karşılaşmalarda 2-1'lik galibiyet elde etti. Böyle bir eşitlik halinde ise genel averaj devreye girecek.


Çorum - Kocaelispor


Sahasında elde ettiği 2-1'lik üstünlükle Kocaelispor, ikili averaj avantajını elinde bulunduruyor. Çorum FK kendi sahasında rakibiyle 1-1 berabere kalmıştı.


*Çorum FK, yakın rakipleri ile olası bir puan eşitliğinde genel anlamda dezavantajlı bir duruma düşüyor.


SAKARYASPOR


Sakaryaspor - Çorum FK


Sakaryaspor'un, olası bir eşitlik halinde rakibi karşısında ikili averaj şansı bulunuyor. Tatangalar, ilk devredeki mücadelede Çorum ekibine 1-0 mağlup olurken, kendi sahasında rakibini 3-1'lik skor ile geçmişti.


Sakaryaspor - Kocaelispor


Marmara Derbisi'nin tarafları arasındaki ikili averaj henüz netleşmiş değil. İlk devrede Sakaryaspor, sahasında konuk ettiği ezeli rakibini 3-1 mağlup etmişti. İkili arasında oynanacak ikinci maç sezonun son haftasında gerçekleşecek.


Sakaryaspor - Bodrum FK


Sakaryaspor ve Bodrum FK arasındaki averaj üstünlüğü Bodrum ekibinde bulunuyor. Tatangalar, ligin ilk devresinde iç sahada karşılaştığı rakibine 2-0 mağlup olurken, deplasmanda 0-0 beraberlik elde etmişti.


*Sakaryaspor, görünen tablo ile Çorum FK karşısında avantajlı iken, Bodrum FK karşısında dezavantajlı durumda. Kocaelispor'a karşı ikili averaj ise henüz belli değil.


BODRUM FUTBOL KULÜBÜ


Bodrum FK - Çorum FK


Bodrum FK - Çorum FK ekiplerinin ise ikili averajları eşit. Her iki ekip de kendi sahalarında oynanan karşılaşmalarda 2-1'lik galibiyet elde etti. Böyle bir eşitlik halinde ise genel averaj devreye girecek.


Bodrum FK - Sakaryaspor


Bodrum FK, Sakaryaspor'a karşı ikili averaj üstünlüğüne sahip. Ligin 5. haftasında rakibini deplasmanda 2-0 mağlup eden yeşil beyazlılar, iç sahada ise 0-0 berabere kalmıştı.


Bodrum FK - Kocaelispor


Bodrum FK ile Kocaelispor, sezonun ilk maçında 1-1 beraberlik elde etmişti. Aynı puanları paylaşan iki ekip, devrenin sondan bir önceki haftası olan 33. haftada kozlarını paylaşacak.


*Bodrum FK, Çorum FK ile eşit ikili averaja sahipken, Sakaryaspor'a karşı üstünlüğü bulunuyor.


KOCAELİSPOR


Kocaelispor - Çorum FK


Kocaelispor, ligin ilk devresinde, sahasında elde ettiği 2-1'lik üstünlükle, ikili averaj avantajını elinde bulunduruyor. Körfez, rakibiyle deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı.


Kocaelispor - Sakaryaspor


Kocaelispor ve Sakaryaspor arasındaki ikili averaj, ligin son haftasında oynanacak Marmara Derbisi'yle birlikte netlik kazanacak. Ancak şu anki tabloda, Kocaelispor deplasmanda karşılaştığı rakibine 3-1 mağlup olmuştu.


Kocaelispor - Bodrum FK


Kocaelispor ile Bodrum FK, sezonun ilk maçında 1-1 beraberlik elde etmişti. Aynı puanları paylaşan iki ekip, devrenin sondan bir önceki haftası olan 33. haftada kozlarını paylaşacak.


*Kocaelispor, yakın rakiplerinden Bodrum FK'ya ikili averajda üstün konumdayken, Sakaryaspor ve Bodrum FK'ya karşı durum ligin son iki haftasında netleşecek.

İlgili Yazılar

bottom of page